Arbequina Olijfolie

arbequina olijfolie

Wat is arbequina olijfolie?

Er zijn evenveel soorten olijfolie als olijven, en een van de bekende is de arbequina olijf, waarvan arbequina olijfolie afkomstig is. Het is een zachte en delicate olie die goed samengaat met elk ingrediënt.

 

Hoe smaakt arbequina olijfolie?

Deze kleine olijf wordt geoogst tussen half oktober en begin november. Ze werd geïntroduceerd door de hertog van Medinaceli in de 17e eeuw en is genoemd naar de Catalaanse gemeente waar de hertog woonde, Arbeca.

De smaak van arbequina olijfolie wordt gedomineerd door aroma’s van gedroogd fruit, hoewel er soms ook hints van rijp fruit kunnen zijn. Deze olie heeft een zeer opvallende groene kleur en voelt aangenaam en delicaat aan.

Wil je de beste olijfolie kopen dan kan je terecht bij Saborpuro. Zij distribueert extra vierge olijfolie van haar eigen hoogwaardige producenten:  Finca Duernas uit Cordoba Andalucia en Artajo uit Navarra. Beide telen biologisch en produceren extra vierge olijfolie van de hoogste kwaliteit.  Beiden met haar eigen signatuur. Toen Cecile van Berkum verliefd werd op de gastronomie van het land, kon ze het niet laten haar vaderland van de smaken te laten genieten.

Nougat, jamon en olijfolie vormen de basis van ons distributiebedrijf. We kiezen elk product in onze catalogus zorgvuldig uit en zorgen ervoor dat ze allemaal afkomstig zijn van kleine, ambachtelijke producenten die transparant zijn in hun werkwijze.

Import olijfolie is het doel van Saborpuro, namelijk het bekend maken van de producten waar Cecile in Spanje verliefd op werd. In onze groothandel vind je een zeer gedurfde en unieke selectie van producten, een zeer speciale selectie die ons kenmerkt en ons de mogelijkheid geeft om je de producten te laten zien waar Cecile in Spanje verliefd op is geworden.

arbequina olijfolie
whatsapp sturen
1
Stuur ons een bericht!