Venta del Chaleco is een klein familiebedrijf dat onder leiding van Isabel Orantes niet zomaar alleen heerlijke kaas en verrassende marmelade en gelei maakt. Als dochter van de Alpujarra wil Isabel ook actief bijdragen aan de agrarische en economische ontwikkeling van de regio.

Met de modernste technologie produceert Isabel onder een streng regime wat betreft hygiëne en voedselveiligheid. Toch doet ze alles om de ambachtelijke kwaliteit en smaak van vroeger te bewaren. Dus maakt ze kaas van alleen melk van schapen die de kans krijgen om lekker buiten te smullen van verse kruiden en gras.

Haar assortiment omvat schapenkaas, geitenkaas en mengkazen (schaap/geit). Een deel maakt ze rauwmelks en een deel wordt bereid met verse kruiden of pimienton. Hemeltjelief, wat zijn die kazen lekker.

Haar kekke marmelade maakt Isabel met een maximum aan vruchten (zo mogelijk van biologische teelt) en een minimum aan suiker. Dat zorgt voor overweldigende smaken in ambachtelijke producten die je best in de koelkast bewaard en altijd met een schoon lepeltje uit de pot haalt. Omdat ze niet stil kan zitten, maakt ze ook geleiem met de ene nieuwe smaak na de andere. Gin-tonic? Tuurlijk! Nu ook Artisanaal Bier en Vermouth.

Aardig detail: de vader van Isabel was nauw betrokken bij de oprichter van de DO de Granada, een certificaat van herkomst voor de honing uit deze regio.

Rode wijnimage