De familie Ibañez is ‘turronero’ in hart en nieren. Al vanaf 1856 maakt de familie turron en ‘dulces’ (zoetigheden) in het stadje Ugija, provincie Granada. Señor Ibañez staat persoonlijk garant voor compromisloze kwaliteit. De familie Ibañez is ook meester in het konfijten van  pompoen, peer en zoete aardappel. Een traktatie waarvan zij jammer genoeg altijd te weinig maakt om in Nederland vast te kunnen leveren.

Iedereen kent de familie Ibañez in de hele Alpujarra. Want daar staan zij met hun delicatessen op markten en dorpsfeesten. Zoals dat daar al heel lang de traditie is.


Zelf kappen Pedro en Chari de brokken turrón uit een enorm brok van 40-60kg in een grote kist. Speciaal voor Saborpuro maken zij kleinere blokken van ‘slechts’ 10 kg. “Kleiner”, zo zeggen zij overtuigd, “tast het karakter en de smaak van de turron aan”.

De Spaanse turrón (nougat of noga) van de familie Ibañez is niet alleen de lekkerste die bestaat. Het hakken van de turron in zijn kist, trekt aandacht en staat garant  voor veel beleving.