De redactie van Euro-Toques had een inspirerend gesprek met  Cecile van Berkum van Saborpuro.

Cecile, je bent deel van de Euro-Toques-familie. Waarom eigenlijk?

“Als het om eten gaat, ben ik erg eigenwijs”, vertelt Cecile lachend. “Voordat ik in 2008 begon met Saborpuro kocht ik mijn boodschappen vers bij de Natuurwinkel. Van tomaten, komkommers en andere groenten hebben de biologisch geteelde varianten veel neer smaak. Zeker als ze op de volle grond zijn geteeld. Ook bij melk, yoghurt en andere producten kozen wij voor bio. Ik wil proeven wat ik eet en weten dat het goed is.”

Je kiest dus voor smaak, echtheid en kwaliteit.

“Ja, inderdaad. En wat zegt de Code van Eer van Euro-Toques Nederland? Dat de leden staan ‘voor gezonde voeding die ambachtelijk wordt bereid met natuurzuivere producten van goede kwaliteit, zonder kunstmatige additieven’. Kijk, denk ik dan: helemaal mee eens!”

Saborpuro verkoopt uitstekende voedingswaren van kleine, eerlijke familiebedrijven. “Ik ken die bedrijven en de mensen erachter door en door. Ik ga alleen in zee met mensen die me álles laten zien, hun hele productieproces. Ik kan er op elk moment zó binnenlopen en mag ook mijn klanten altijd meenemen. Zo kan ik de kwaliteit, ambachtelijkheid en herkomst garanderen.”

Leden van Euro-Toques kunnen dus al je producten gebruiken?

“Voor de volle 100 procent! Kijk, als het van Saborpuro komt, dan is het goed. Ik neem de koks en restaurateurs werk uit handen. Want wat ik opneem in het assortiment van Saborpuro, voldoet aan de Code van Eer. En het heeft smaak. De samenwerking met Euro-Toques voelt daarom heel natuurlijk.”

Eigenwijs

Cecile blijft eigenwijs. “Ik ben blij dat jullie me zo in het zonnetje zetten. Ik vind het goed om onder de aandacht te brengen dat ook de intentieleden moeten voldoen aan de richtlijnen van de Code van Eer en zo een streepje vóór verdienen bij de leden.

Meer weten over Euro-Toques?