Wat een heerlijke weken waren dat! Elke middag in m’n TeamSunweb-outfit smullen van Colombiaanse of Baskische livestreams. En wat een ontlading na de tijdrit! Tom Dumoulin wint de Giro!

 

De jonge Tom Dumoulin woonde schuin tegenover ons in de straat. Ik leerde hem kennen toen we samen op de Pietersberg onze honden uitlieten. We spraken over school, honden of voetbal.

Tom ging wielrennen, ik verhuisde en verloor hem uit het oog.

Natuurlijk bleef ik hem volgen. Ik stond aan de streep toen Dumoulin in zijn rode leiderstrui met de Vuelta in Las Alpujarras aankwam. Het is anders als je iemand kent: de truien, de valpartijen, het herstel, zilver op de Spelen.

De Giro was dit jaar extra spannend. Want Tom maakte kans op de eindzege. En Team Sunweb kiest voor mijn Extra Virgine Olijfolie van Finca Duernas.

Wielrenners moeten veel eten. Gezond, maar ook lekker. In de Oleum Picual van Finca Duernas proef je banaan, appel en gras: frisse fruitsmaken. Dat geeft smaak aan hun pasta, aan de salades en hun vlees. Zodat alles nóg makkelijker naar binnen gaat.

Waar TeamSunweb aan tafel gaat, staat dan ook een roze fles extra virgine olijfolie klaar. Oleum Picual van Finca Duernas. Die helemaal bol staat van anti-oxidanten, gezonde vetten en alle vitaminen en opbouwende stoffen. Olijfolie die die de renners helpt om sneller te herstellen na hun formidabele inspanning. De olijfolie die in Nederland nu pas bekendheid krijgt.

Dus komt vandaag zóveel emotie bij elkaar! Wat ben ik vandaag trots op Tom en TeamSunweb! En wat ben ik trots op de mensen van Finca Duernas die jaar in jaar uit keihard werken om die fantastische, gezonde extra virgine olijfolie maken!