In maart jongstleden schreven alle kranten en foodbloggers over vermout. Het wordt dé nieuwe zomerdrank van de komende jaren!

Eind 2014 ontdekte ik, in de overdekte markt van Granada, de heerlijkste olijven én huisgemaakte vermout van La Picateria. Heerlijk fris, verrassend en gemakkelijk te drinken. Al snel begreep ik uit de reacties van mensen in Nederland dat vermout nog synoniem was voor Martini. Dus heb ik gewacht tot ik eind 2015 de eerste zachte geluiden hoorde over de verwachte opkomst van vermout in Nederland en België. Hoogste tijd nu om mijn heerlijke ontdekking te lanceren. Tijd voor La Vermut!

Dit voorjaar zijn de eerste zachte lofzangen op vermut aangezweld tot een heus koor van trendwatchers en journalisten. Dus bestel snel en loop voorop!

Cecile van Berkum, foodscout.
Een kleine bloemlezing uit de pers:

NRC 12 maart 2016 – Janneke Vreugdenhil:

Vermout revival

Eerst de trendvoorspelling. Dat Albert Heijn op het punt staat haar Vermout-assortiment uit te breiden zegt al veel. Maar ook op de kaart van bars en restaurants duiken steeds vaker vermoutcocktails op. In de Amsterdamse Sint Olofskapel opende onlangs zelfs de eerste vermuteria van Nederland. En als je dan bedenkt dat zulke vermoutbars op dit moment razend populair zijn in Barcelona – de stad die ook de gin-tonicrage aanwakkerde – is het opeens niet zo gek dat vermout nu wordt getipt als ‘de nieuwe gin’.

AD 10 maart 2016 – Simone van Zwienen: 

Zet je schrap, dit wordt hét nieuwe zomerdrankje

Met welk drankje ben jij helemaal hip en happening…

Vermout.

Van deze versterkte wijn (meestal 15 procent) op smaak gebracht met aroma’s en kruiden ga je komende zomer veel horen, zo zweert Vincent van Dijk van marketing- en trendbureau HBMEO. …In 2013 was Van Dijk in Barcelona – waar ook de gin-tonictrend vandaan kwam – en zag daar dat een aantal hippe bars gin-tonic hadden ingeruild voor vermout. ,,Het zag er heel feestelijk uit, maar het is simpel te maken en ook een stuk goedkoper dan een gin-tonic.

Ook kenner Ingmar Voerman, de grote man achter het blog Ingmar Drinkt, durft vermout te tippen als nieuw zomerdrankje. ,,Als je een weekendje naar Barcelona gaat, ga je het bijna vreemd vinden dat niet heel Nederland aan de vermout zit. Dus wie weet!”

Mister Cocktail, ofwel Albert van Beeck Calkoen, is ook fan: ,,Vermout is een van de mooiste en oudste dranken die er bestaat op aarde.

blog.kookles.nl – 8 maart 2016

WAAROM VERMOUTH DÉ TREND WORDT VAN DEZE ZOMER

5 redenen waarom vermouth een trend wordt

Maar wat maakt dat vermouth een trend gaat worden? Deze vijf redenen maken vermouth het ideale zomerdrankje, waardoor dit het in 2016 wel eens zou kunnen gaan worden:

  1. Het is goed te mixen, daardoor kunnen er heerlijke cocktails mee worden gemaakt.
  2. De smaak van vermouth is net als bij gin-tonic licht bitter, een smaak waar mensen dus al aan gewend zijn.
  3. Trendsetters willen na de G&T wel weer iets nieuws proberen, op veel hippe plekken is dat vermouth.
  4. Vermouth geen sterke drank is, maar wijn en dat maakt de prijs een stuk lager.
  5. Er zijn ontzettend veel soorten vermouth, dus er is er altijd wel een die je lekker vindt.

Specialbite.nl  – 31 januari 2016

Vermouth als trend

De gin & tonic-trend is overgewaaid uit Barcelona. Hier is G&T grotendeels verdrongen door vermouth, dat aanzienlijk goedkoper is dan gin. Catalanen zijn, net als Nederlanders, erg prijsbewust…. Omdat ook trendsetters in Nederland alweer toe zijn aan een volgende dranktrend en veel Nederlanders regelmatig in Barcelona komen, is te verwachten dat ook deze trend naar ons land komt. Bovendien zijn we hier bittere dranken meer gaan waarderen.

De gin & tonic-trend is overgewaaid uit Barcelona. Hier is G&T grotendeels verdrongen door vermouth, dat aanzienlijk goedkoper is dan gin. Catalanen zijn, net als Nederlanders, erg prijsbewust…. Omdat ook trendsetters in Nederland alweer toe zijn aan een volgende dranktrend en veel Nederlanders regelmatig in Barcelona komen, is te verwachten dat ook deze trend naar ons land komt. Bovendien zijn we hier bittere dranken meer gaan waarderen click over here.

Editie NL – RTL Nieuws 20 april 2016 

Vermout is hét nieuwe zomerdrankje van 2016

Het duurt nog wel even voordat de zomer begint, maar we kunnen ons al wel in warmere sferen wanen met het zomerdrankje van dit jaar. Na de mojito, gin-tonic en de Radler is het nu de beurt aan vermout om de zomer te veroveren.

Vermout is in steden zoals Barcelona en New York al jaren populair, zegt foodtrendwatcher Marjan Ippel. “In longdrinks mix je de vermout met veel ijsblokjes, waardoor ie lekker verfrissend is op het terras.”