Weet u wat het is? Die ambachtelijk kaas uit de Alpujarra is allemaal fantastisch. En eigenlijk is dat alles wat je erover zou willen zeggen. Toch hebben alle kaasmakerij natuurlijk hun eigen verhaal.

Bij queseria “Amandelbomen”, dat is de letterlijke vertaling van het Spaanse woord Almendros, lopen de eigen schapen en geiten vrij buiten over het land. Ze grazen er tussen de tijm, marjoraan, wilde salie en dat maakt hun melk bijzonder smakelijk.

Antonio Almendros maakt van die melk verschillende soorten kaas: jong belegen, belegen, en met kruiden. Maar hij maakt ook een verse, traditionele “requesón”. Deze kaas, die dagelijks vers door de streek aftrek vindt, is qua structuur te vergelijken is met hüttenkäse. Maar als u die wilt proeven, dan zult u ons hier in de Alpujarra moeten komen opzoeken. Alle andere kazen leveren we wel rechtstreeks vanuit Yegen bij u aan huis.

En nu komt het allermooiste. Deze kaas echt heel mooi voor iedereen die let op gezondheid en op de kilootjes. Of we hem voor u halen bij Cortijuelos, bij Venta de Chaleco of bij quesería Almendros uit Castaras: kaas uit de Alpujarra zit barstensvol smaak. Je eet een klein puntje met wat brood en voelt je helemaal voldaan. Ideaal!