Jamones Muñoz ligt onder in het bergdorpje Yegen op 1000 meter boven zeeniveau. Meer dan vijftig jaar geleden legde José Muñoz, vader van de huidige eigenaar, daar het fundament onder het huidige bedrijf.

Deze kleine hamdrogerij werkt nog steeds precies als toen: ambachtelijk en handmatig. De voornaamste droogtechniek bestaat uit het openen en sluiten van de ramen van de droogruimtes zodat de kruidige berglucht ongehinderd het werk kan doen.

Jamones Muñoz werkt met zuiver zeezout en extra virgine olijfolie – alle andere toevoegingen of hulpmiddelen zijn hier uit den boze. Alleen met deze ingredienten maak je op de juiste lokatie een ambachtelijke droge ham. Alleen iemand die zijn vak tot in de puntjes beheerst, kan zo zuiver en eenvoudig werken. Deze hamdrogerij staat dan ook bekend vanwege de onovertroffen smaak en kwaliteit van haar hammen.

Behalve ham maakt Jamones Muñoz zelf ook op heel kleine schaal bijzondere Spaanse vleeswaren zoals sobrasada en lomo. Hun assortiment vullen ze aan met de overheerlijke worsten (Salchichon en Chorizo) van Iberico Bellota: kwaliteit uit Guijuelos. En natuurlijk voeren Pepe en Mari in hun kleine winkeltje ook authentieke kazen uit de Alpujarra.

Een enkele keer per jaar geeft Pepe Muñoz een rondleiding door zijn bedrijf. Die wordt altijd besloten met een kleine proeverij van charcuterie en wijn.

Jamones Muñoz levert exclusief via Saborpuro aan toprestaurants en delicatessenwinkels in Nederland en Vlaanderen.